Modele per veshje kombetare

Në Ditët e sotme, në këtë Rajon muslimanët dhe të krishterët mbajnë të Errësira veshjen e ashtuquajtur veshje me dimi (pantallona tradicionale të qëndisura të ngjashme me pantallona). Veshja e veshur sot është e ngjashme me veshjen e veshur në gjysmën e Dytë të Shekullit të 19-të, e CILA përbëhet nga Elina, dimi, këmishë, jelek, Mitani, pështjellak, çorape, mokasina, Shami Koke dhe pajisje të Tilla si vathë, rrathë, UNAZA, colliers dhe fermoirs. Veshja me dimi përbëhet nga pështjellak, e bërë nga Lesh, e CILA është pika më e rëndësishme e veshjes dhe një këmishë e bërë nga pëlhura mëndafshi ose pambuku [25] te Vishesh me v. Kombetare ka nji kuptim, Tregon origjinalitetin e trashigimnis. Prandaj Vishu „Shqipe”. Edhe PSE kostumet e vajzave të Reja NUK konsiderohen të jenë shumë specifike ose unike, në Dallim nga veshja e grave, këto kostume kanë kaluar shumë transformime gjatë kohës së Tyre. [14]. Një pjesë e shikimit të vajzave Ishte coiffure e pneu që ngjante me até të djemve. Këmisha që Kishin veshur Ishin të njëjta me ATO të grave, megjithëse Ishin shumë më të thjeshta. ATA Gjithashtu përdoreshin për të veshur një lloj Skaj të ngushtë të quajtur pështjellci i Cili Ishte gjatësi gjërash dhe i bërë nga Fije Leshi Duke përdorur një vegjë. Gjatë këtyre viteve të Fundit, këto Funde janě bërë Edhe prej Leshi.

Në buzë të skajit, dizajne të ndryshme lulesh janě të qëndisura, Duke simbolizuar rininë dhe vitalitetin. Mokasinat e pneu Ishin identike me ATO të grave. Veshje tradicionale të vajzave të Reja NUK janě ruajtur plotësisht për shkak të kalimit të SAJ në modernzëm [15]. MODELE te Reja nga ne veshje Kombetare „te Rasimi”. Gjilan. Veshje Popullore burrash ne vise te ndryshme, në JUG dhe VERI. Fustanella ka trajtën e një Fundi të Gjerë, me shumë Kinde (PALA) në formë Trapezi, të qepura së bashku e të mbledhura me rrudha të dendura Tek Beli. Copa Ishte pëlhure shtëpiake e bardhë prej pambuku e Liri. Kostumi me fustanelle përbëhet nga këmisha, fustanella, tirqit/kalcet, Brezi, jeleku dhe xhamadani. Luftëtar te ndryshëm kanë veshur Edhe fustanelle të murme dhe të zeze Mitani Gjithashtu kalonte nëpër ndryshime; kishte mëngë të gjata dhe një jakë të ngushtë. Ishte Gjatësia e Belit dhe AJO Ishte e purpurtë e thellë. AJO zakonisht u merde nga rrobaqepësit.

Veshja, e CILA është shumë e re në veshjet tradicionale të grave, Ishte PA mëngë. AJO NUK kishte një jakë, dhe motive të SAJ Ishin diellore dhe hënore. Materiali i Cili Ishte përdorur për të thurur këto xhaketa Ishte i njohur si COHA dhe Ishte shitur nga rrobaqepësit e Peć, Kosovska Mitrovica dhe Đakovica. Gjatë udhëtimeve të ndryshme, gratë vishnin xhaketa të quajtura Guna dhe ATO Ishin bërë me Fije Leshi. Ishte gjatësi gjërash, me mëngë të Gjerë dhe pjesët përgjatë qafës Ishin të qëndisura me Fije të kordonit të Zi. Gratë Gjithashtu përdoreshin për të veshur Lesh që Ishte rrallë AJO e DeLeve dhe e njohur si`Gala`. Ishte një m`envoyer veshje PA mëngë. Tëlinat mbeti më së shumti e njëjtë, përveç kamzave të cilat Ishin pjesë të matérialité më të trashë dhe mbulonin gjunjët.

ATO zakonisht Ishin të zbukuruara me lloje të ndryshme të qëndisjes. Çorapet Ishin bërë nga Fije të Trasha DELE të leshta dhe Ishin zbukuruar përgjatë pulpsave [sqarimi i nevojshëm]. Këto embellissements diferencuar për shkak të moshës.